Saturday, September 22, 2012

The divulgation of "V 2012"

De Vlerick Business School bestelde het schilderij “V 2012” als commemoratieve onderlijning van de grote vormelijke en strategische veranderingen die de instelling in 2012 doorvoert. De opdracht werd toevertrouwd aan “huisartist” TERI TORIA (het pseudoniem waarachter de samenwerking tussen Yvo D'Herde en Christophe de Landtsheer schuilt), die ook de schilderijen realiseerde die in de campus Leuven te beschouwen zijn.





Het middelgrote werk is een langwerpige horizontale rechthoek (81 x 146 cm) en symboliseert de evolutie van de Vlerick Management School, die in 1958 gesticht werd door professor André Vlerick. Het linker kwart van het schilderij verbeeldt het verleden en bevat het portret van een naar de toekomst blikkende baron Vlerick. In dit deel van het werk overheersen de oude logokleuren van de school, groen en oranje. Dit vlak raakt een oranjerood overgangsvlak in de vorm van een drietal in 63° uitgesneden V's. De woelige penseelvegen in deze zone symboliseren de overgangsperiode die de school onlangs doormaakte. De blik van de stichter is gericht naar een constellatie van proceschartingtekens gepenseeld op de rode achtergrond van een vlak dat zich ontwikkelt van een luchtig vermiljoen naar een diep karmijn. De procestekens zijn ingekleurd in de felle tinten van de nieuwe huisstijl van de school en verwijzen naar de sprankelende teamgeest die de school uitstraalt en wil doorgeven. Het geheel wordt ondersteund door een strak cirkelsegment dat een paarsgekleurde vlak omlijnt. Het paarse vlak suggereert de aardsfeer en is een beeld voor het open perspectief van de Vlerick Management School op de zich internationaliserende wereld.
De felle kleuren van het werk werden gekozen om zich in de nieuwe huisstijl van de gebouwen in te passen. Het formaat werd gekozen om de plaatsing van het werk in de verschillende campi van de school mogelijk te maken.
TERI TORIA is er in geslaagd om in deze opdracht zowel de waarden als de op een rijke traditie gestoelde ambities van de Vlerick Management School op een hedendaagse wijze weer te geven in een werk waarvan de technische en compositorische kwaliteiten eenieder kunnen aanspreken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home